Wat is de beste matras bij rugpijn?

Wat is de beste matras bij rugpijn?

IN DIT ARTIKEL

Wat heeft chronische rugpijn te maken met matrassen?

De meerderheid van rugpijn onder Nederlanders wordt veroorzaakt door een letsel, beroepsdruk, dagelijkse stress, het slapen op een (te) hard of ongelijk oppervlak, of een combinatie van bovenstaande. Zelfs bij jongere mensen is dit een groot probleem. Het is zelfs de belangrijkste oorzaak van handicap bij mensen jonger dan 45 jaar.

Veel preventiepogingen richten zich op dagelijkse gewoontes, maar ook als een persoon slaapt, gebeuren er veel dingen in het lichaam die gerelateerd zijn aan hun rug. Zo wordt bijvoorbeeld tijdens het slapen, de druk uit de wervels geleidelijk losgelaten. Dit komt omdat de persoon ligt waardoor het bovenste gedeelte van het lichaam geen druk meer kan uitoefenen op het ruggenmerg.

Zo kan het zijn dat als je wakker wordt je (maximaal) een centimeter langer bent, dan voor het slapen gaan. Door de dag heen, komt de druk terug (denk aan zwaartekracht en zoals slechte -werk-houding) waardoor de ruggengraat als het ware ‘in elkaar’ word gedrukt.

Je ruggengraat, en de spieren die het ondersteunen, rusten terwijl je ‘s nachts slaapt. Als je je in een horizontale slaapstand bevindt, is de juiste uitlijning en ondersteuning van essentieel belang om pijn in bed te verminderen en te vermijden.

Het één werkt het ander ook in de hand. Pijn kan het moeilijker maken om comfortabel van een goede nachtrust te genieten. En door  slaapgebrek kan de ernst en perceptie van pijn juist worden verhoogd.

Het kiezen van een comfortabel bed zorgt voor een aantal belangrijke voordelen: versoepeling van de huidige pijn, vermindering van de pijn intensiteit, het vergemakkelijken van betere rust en het voorkomen van nieuwe pijn.

De beste matras voor een slechte rug.

Slapen op niet compact, niet ondersteunend of te stevig oppervlak, kan het ruggenmerg beïnvloeden om de juiste houding bereiken. Het is daarom van belang om op een matras te slapen van goede kwaliteit (gebruik hoogwaardige materialen) en die de juiste ondersteuning biedt aan uw ruggegraat.

Matrassen die erg dun en goedkoop zijn, scoren vaak slecht op het gebied van comfort en zullen de ruggengraat onvoldoende support geven.

Het geheim tot goed slapen is dus een natuurlijke (rechte) houding van de ruggengraat. Alleen dan kan chronische rugpijn worden verlicht.

Slapen met een rechte, natuurlijke uitlijning verligt de drukpunten die vaak met veel rugpijn verband houden.

Let’s Sleep matrassen maakt gebruik van een hoge kwaliteit schuim met daaronder 3 zone’s (blokken) die kunnen worden aangepast naar de lichaamsvorm van de slaper. Conformiteit betekent dat het materiaal toelaat dat de bredere delen van hun lichaam, zoals de heupen en schouders, zinken, terwijl de lichtere delen van het lichaam, zoals de taille en de nek, net bovenop liggen.

Dit zorgt ervoor dat het ruggenmerg correct kan aanpassen en zich rechtop uitlijnen. Een slaapoppervlak met slechte conformiteit of ondersteuning dwingt het lichaam op een onnatuurlijke hoek te rusten en voorkomt dat gespannen spieren volledig kunnen ontspannen.

Matras met verschillende zone's

Nu is het ideale bed gebaseerd op de situatie en voorkeuren van elke persoon. Met Let’s Sleep kan dit en voor een fractie van de prijs van duurdere matrassen!

Iedere matras is opgebouwd met 3 verschillende zone’s; schouderzone, lende zone en heupzone. Omdat ieder persoon verschillend is zijn deze blokken verkrijgbaar in extra soepel, soepel, medium en hard.

Bij het bestellen van een matras vragen we je naar je lichaamsbouw en slaapvoorkeuren. Aan de hand daarvan stellen onze slaapexperts een matras voor je samen met de juiste blokken.

Je krijgt dan een matras voor u persoonlijk thuisbezorgd. Mocht je postuur wijzigen, kun je de matras altijd (eventueel in overleg) aanpassen.

Conclusie

Slapen is heel persoonlijk en geen lichaam is hetzelfde, dus waarom zou je matras dat wel zijn. Wij geloven in een gepersonaliseerde matras voor een scherpe prijs.

Onderstaande afbeeldingen geven weer hoe een Let’s Sleep matras kan worden aangepast naar jouw lichaam om zo de optimale support te bieden voor je rug.

Juiste samenstelling

Te hard

Te zacht

BRON:

- Albert is één van onze slaapexperts. Samen met het team heeft hij het matras ontwikkeld.

Foto credit: Freepik

Deel dit bericht